OpiskelijaSilja Tamminen
Koulu Teknillinen korkeakoulu
Matkakohde Politechnico di Milano, Italia
Aika 31.08.2000 - 30.07.2001
Vaihto-ohjelma Erasmus

Vietin lukuvuoden 2000-2001 Erasmus- vaihto-oppilaana Politecnico di Milanossa, Milanossa, Italiassa. Politecnico di Milano on noin 10 000 opiskelijan teknillinen korkeakoulu jossa insinööritieteiden lisäksi on mahdollista opiskella arkkitehtuuria ja teollista muotoilua.

Lähdin Italiaan 29.8.2000 ja ennen varsinaisten opiskelujen alkua otin osaa Politecnicon järjestämälle kielikurssille Comossa.

Milanossa asuin noin kolme kilometriä keskustasta vapailta markkinoilta vuokratussa asunnossa. Suuri osa vaihto-opiskelijoista asui Politecnicon opiskelija-asuntolassa sillä asunnon saaminen Milanossa on todella vaikeaa ja vuokra-asuntojen hinta-laatusuhde on heikko.

Opiskelut alkoivat 25.9.2000. Osallistuin lukuvuoden aikana kolmelle kurssille, syyslukukaudella kahdelle ja kevätlukukaudella yhdelle. Luin kaksi pääaineeseeni vesihuoltotekniikkaan liittyvää kurssia, ja lisäksi luin Konetekniikan osastolta yhden kurssin. Opiskelu oli hyvin luentopainotteista, laskuharjoituksia ja etenkin laboratorioharjoituksia oli huomattavasti vähemmän kuin Suomessa. . Tentit olivat useasti suullisia ja julkisia eli suorittajalla oli aina yleisöä. Tenteissä yksityiskohtien ja kaavojen tarkka osaaminen on usein professoreille tärkeää, ns. suurin kokonaisuuksiin ei kiinnitetä paljon huomiota.

Opiskelun lisäksi Erasmusvuoteeni liittyi tietysti kaikenlaista oheistoimintaa. Politecnicolla toimi järjestö nimeltään Erasmus Student Network (ESN), jonka tarkoituksena oli järjestää toimintaa, mm. matkoja, Erasmus-opiskelijoille. Erasmus Student Networkin matkojen lisäksi matkustelin myös omin päin, vierailin mm. Venetsiassa, Bolognassa ja Ferrarassa.

Vuosi Milanossa oli erittäin antoisa. Tutustuin opiskelijoihin ympäri Eurooppaa sekä monipuolisesti italialaiseen kulttuuriin. Palasin Suomeen 26.7.2001 . 

 


Hae apurahaa verkossa


Hae apurahaa, muuta tietojasi tai tee maksupyyntö. Kaikki kätevästi verkossa apurahapalvelussamme.

Lue Vesitalous-lehteä

etusivu-section2.jpg

Uusimman lehden teemana on vesihuolto. 

Tutustu lehteen