OpiskelijaVesa Pitkänen
Koulu Aalto-yliopisto
Matkakohde National Taiwan University of Technology and Science, Taiwan
Aika 01.01.1970 - 30.06.2020
Vaihto-ohjelma

Olin vaihdossa Taipeissa Taiwanissa keväällä 2020. Valitettavasti opintoni keskeytyivät COVID-19 pandemian takia, mutta onnekseni ehdin nauttimaan vaihdosta hyvän tovin. Valitsin vaihtokohteekseni juuri Taiwanin, sillä Taiwanissa yhdistyvät miljoonakaupungit sekä erittäin kaunis luonto aivan metropolien vieressä. Taiwanissa yhdistyvät monet kulttuurit, minkä takia maassa on myös erittäin laaja ja hyvä ruokakulttuuri. Näiden lisäksi, Taiwanista on helppo ja halpa matkustaa myös muualle Aasiaan.

Vaihto-opintojani suoritin National Taiwan University of Science and Technologyssä, joka on Taiwanin suurin teknillinen korkeakoulu. Valitsin itselleni neljä kurssia, jotka olivat Product Design and Development, Intelligent Manufacturing, Additive Manufacturing sekä Oral Chinese Basics. Tämän lisäksi otin golf-kurssin toisesta Taipein yliopistosta, National Chengchi Universitystä. Liikuntakursseista ei saa opintopisteitä ainakaan Aalto-yliopistolta, mutta ovat hyvä mahdollisuus tutustua paikallisiin sekä muihin vaihtareihin. Kokonaisuudessaan kurssien opetus vaihteli laajasti. Osanna kursseista arvostelu painottui melkein pelkästään erilaisiin ryhmätöihin, kun taas toisten arvostelu lähes pelkästään lopputenttiin. Opetusmuodotkin vaihtelivat laajasti: osa luennoista olivat professorin monologeja luentosalin edessä, kun taas osassa kursseista luennot olivat enemmänkin aivoriihiä oppilaiden ja professorin välillä. Läsnäolopakot vaihtelivat kursseittain, mutta yleisesti ottaen kaikilta kursseilta oli mahdollista olla pois satunnaisesti.

Vapaa aikana vietin aikaa kämppisteni ja muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Taiwanissa on erittäin paljon nähtävää, vaikka itse maa melko pieni onkin. Maassa on uskomaton määrä erilaista luontoa ja kulttuuria nähtävänä. Taiwanin yksi parhaista puolista olivat paikalliset ihmiset. Paikalliset olivat erittäin ystävällisiä ja kohteliaita, välillä jopa hämmästyttävän kohteliaita suomalaisten standardeilla. Niin kuin jo mainitsin, maan ruokakulttuuri on erinomainen. Maassa torit, eli ”night marketit” olivat erittäin suosittuja sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Asuimme aivan erään suositun night marketin läheisyydessä. Vaihdon aikana en joutunut tekemään kertaakaan ruokaa, sillä ruoka marketeilla oli erittäin hyvää ja halpaa. Soluasunnossamme ei edes ollut keittiötä, joka myös kertoo maan ruokakulttuurista. Taiwanissa on todella korkealuokkainen terveydenhuolto, saumaton julkinen liikenne    sekä huonoja puolia! Voin suositella jokaiselle vaihtoon lähtijälle Taiwania lämpimästi ?.

 


Hae apurahaa verkossa


Hae apurahaa, muuta tietojasi tai tee maksupyyntö. Kaikki kätevästi verkossa apurahapalvelussamme.

Lue Vesitalous-lehteä

etusivu-section2.jpg

Uusimman lehden teemana on vesiturvallisuus.

Tutustu lehteen