Niina Mäkinen - 2016: National University of Singapore, Singapore

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Niina Mäkinen
Koulu
Tampereen teknillinen yliopisto
Matkakohde
National University of Singapore, Singapore
Aika
04.01.2016 - 07.05.2016
Vaihto-ohjelma

Aloittaessani opintojani yliopistossa tiesin haluavani vaihtoon jossain vaiheessa opiskelujani. Yliopisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon ja vaihtoehtoja on tarjolla useita. Vaihtoon päädyin lähtemään neljännen vuoteni keväänä. Monista vaihtoehdoista ensimmäiseksi hakukohteekseni valikoitui National University of Singapore. Valitsin Singaporen vaihtokohteekseni, sillä en halunnut jäädä suorittamaan perinteistä Erasmus-vaihtoa Eurooppaan, mutta en halunnut lähteä vaihtoon täysin erilaiseen kulttuuriin. Singaporessa minua myös houkutti korkea koulutuksen taso – onhan NUS yksi parhaista Aasiassa. 

Singapore on pinta-alaltaan hieman pääkaupunkiseutua pienempi saari Malesian eteläpuolella. Se sijaitsee 100 km päässä päiväntasaajalta, joten ilmasto siellä on kuuma ja kostea. Lämpötila kohoaa päivittäin yli 30 asteeseen. Singaporessa on usein pilvistä ja päivittäiset sateet eivät ole poikkeus. Asukkaita Singaporessa on tällä hetkellä noin 5,4 miljoonaa. Singaporen väestö on monipuolinen kattaus kiinalaisia, malesialaisia, intialaisia ja muita ns. työläisvähemmistöjä. Singapore on hyvin länsimaistunut valtio eikä hintataso ole todellakaan matala. 

Hain alun perin kahdeksalle kurssille ennen Singaporeen lähtöä. Valitettavasti en jostain syystä täyttänyt esitietovaatimuksia oman alani kursseille, joille olisin halunnut. Suoritin kevään aikana seuraavat kurssit: 

EC1301 – Principles of Economics (7op) Otin kurssin ihan yleissivistyksen kannalta, sillä TTY:lla olen lukenut vain tuotantotalouden perusteet –kurssin, joten tämä kurssi avasi vähän muutakin talousmaailmaa. Kurssi oli tarkoitettu monipuolisesti eri alan opiskelijoille. 

GE1101E – Geographical Journeys: Exploring World Environments (7op) Kurssilla käsiteltiin esimerkiksi tuotteiden toimitusketjuja ja ihmisten kulttuuri-identiteettejä eri maissa. Lisäksi kurssilla käsiteltiin mm. ilmastonmuutosta, tulvia, kuivuutta ja saasteita, jotka liittyivät enemmän oman alani opintoihin ja olivatkin kiinnostavaa kuultavaa Singaporen näkökulmasta. 

IE2150 – Human Factors Engineering (7op) Valitsin tämän kurssin täydentämään turvallisuustekniikan sivuainettani, sillä kurssi koostui käyttäjälähtöisestä suunnittelusta ja ergonomiasta. Kurssin käyttäjälähtöistä suunnittelua käsittelevä osuus meni välillä hieman hankalaksi insinööriopiskelijalle. Koin kuitenkin kurssin mielenkiintoiseksi ja opettavaiseksi kaiken kaikkiaan. Tällaiseen suunnittelunäkökulmaan en ole vielä törmännyt TTY:n tarjoamissa opinnoissa.