OpiskelijaKaisa Ronkainen
Koulu Teknillinen korkeakoulu
Matkakohde Technische Universität München, Saksa
Aika 15.10.2002 - 28.02.2003
Vaihto-ohjelma IASTE

Opiskelen Teknillisessä korkeakoulussa viidettä vuotta. Koulutusohjelmani on ympäristö- ja yhdyskuntatekniikka. Pääaineeni on liikennetekniikka ja sivuaineeni ympäristötiede, jonka suoritin lähes kokonaan vaihto-opiskeluvuoteni aikana Münchenissä, Saksassa.

Olin ensin kesälukukauden 2002 Erasmus- vaihto-opiskelijana Technische Universität Münchenissä (TUM), Saksassa. Alunperin tarkoituksenani oli opiskella Saksassa vain kesälukukausi 2002, mutta viihdyin niin hyvin, että päätin jatkaa opintojani vielä yhdellä lukukaudella. Opiskelin siis Münchenissä vielä talvilukukauden 2002-2003. (15.10.2002 - 28.02.2003)

Suoritin kesälukukauden aikana viisi ja talvilukukauden aikana yhdeksän kurssia, joista kaksi oli seminaareja ja loput tavallisia luentokursseja. Kaikki kurssit liittyivät ympäristötieteen sivuaineeseeni. Sekä kielitaitoni että opintojen kannalta jälkimmäinen lukukausi oli todella tärkeä. Vasta nyt pystyin ottamaan osaa seminaareihin sekä seuraamaan luentoja kunnolla.

Münchenin Teknillisessä korkeakoulussa (TUM) on 12 osastoa. Osastoni "Fakultät für Umwelt und Landnutzung" sijaitsi Freisingissa eli noin 60 kilometrin päässä Münchenin keskustasta. Hyviä kursseja on tarjolla paljon, joten valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Tätä pidän TUM:in parhaana puolena.

Itse keskityin ekotoksikologian, ympäristökemian ja limnologian opintoihin. Kurssien taso oli hyvä ja opetus oli todella tehokasta, sillä kaikilla kursseilla oli alle 10 opiskelijaa. Yliopistolla on myös limonologinen asema, jolla järjestetään kenttäkursseja. Osallistuin yhdelle ekotoksikologian seminaarikurssille sekä yhdelle ympäristökemian seminaarikurssille.

Vaihto-opiskeluvuodessa on tietysti monia hyviä puolia, mutta minulle tärkeimpiä olivat saksan kielen oppiminen sekä hyvät ympäristötieteen kurssit. Opinnoistani Technische Universität Münchenissä on varmasti hyötyä myös jatkossa. Yksi lukukausi olisi ollut liian lyhyt aika, sillä vasta toisen lukukauden aikana opin saksan kielen kunnolla. Olenkin todella iloinen siitä, että minulla oli mahdollisuus opiskella Saksassa kaksi lukukautta.

 


Hae apurahaa verkossa


Hae apurahaa, muuta tietojasi tai tee maksupyyntö. Kaikki kätevästi verkossa apurahapalvelussamme.

Lue Vesitalous-lehteä

etusivu-section2.jpg

Uusimman lehden teemana on vesihuolto. 

Tutustu lehteen