OpiskelijaTuomas Ranta-Pere
Koulu
Matkakohde Groupe ESC Reimsin yliopisto, Ranska
Aika 09.09.1998 - 30.08.1999
Vaihto-ohjelma Erasmus

Opiskelin lukuvuoden 1998-1999 Ranskassa. Yliopistoni oli nimeltään Ecole Supérieure de Commerce de Reims (ESC Reims), joka vastaa suomalaista kauppakorkeakoulua. Osallistuin ohjelmaan, joka oli tarkoitettu yhdentämään eurooppalaisia ja tutustuttamaan heitä toisiinsa. Suurin osa siellä opiskelevista vietti kaksi vuotta kotimaassaan ja kaksi vuotta jossain toisessa maassa, eli siellä opiskelevat ulkomaalaiset olivat opiskelleet kaksi vuotta kotimaassaan ja ranskalaiset vastaavasti lähtivät kahden opiskeluvuoden jälkeen johonkin muuhun maahan. Me suomalaiset olimme yhdessä eräiden muiden kanssa vierailevia tähtiä. Tunnelma oli siis hyvin kansainvälinen ja todella avoin.

Opiskeluohjelman nimi on Eurooppa liiketoiminta-alueena, ja se on tuotantotalouden osaston ylimääräinen sivuaine. Opintoihin kuului mm. kansainvälistä taloutta ja kauppaa, markkinointia, kirjanpitoa ja kauppaoikeutta. Koulujärjestelmä oli melko paljon suomalaisesta poikkeava: opetus oli hyvin koulumaista. Etuna siinä oli se, että tutustui paremmin oman luokan oppilaisiin, kun kaikki kävivät samoilla kursseilla. Parhaiten tutustuin espanjalaisiin ja hollantilaisiin.

Champagnen maakunnan keskus Reims, joka sijaitsee 150 km Pariisista itään, on vanha kaupunki, taisipa Reims olla jossain vaiheessa Gallian pääkaupunkikin. Asuin Reimsissä aivan yliopiston vieressä opiskelija-asuntolassa yhdessä kolmen ranskalaisen kanssa, joista yksi oli Guadeloupesta (Karibian Guadeloupe on osa Ranskaa). Asuminen ranskalaisten kanssa oli hyvin avartavaa ja sain melko hyvän käsityksen ranskalaisesta kulttuurista.

Vapaa-aikaani vietin lähinnä soluasunnollani ranskalaisten seurassa, muiden suomalaisten kanssa sekä jo mainitsemieni espanjalaisten ja hollantilaisten kanssa. Koulun oppilaskunta järjesti kaikenlaista toimintaa mm. juhlia aika ajoin, joihin osallistuin melko aktiivisesti.

 


Hae apurahaa verkossa


Hae apurahaa, muuta tietojasi tai tee maksupyyntö. Kaikki kätevästi verkossa apurahapalvelussamme.

Lue Vesitalous-lehteä

etusivu-section2.jpg

Uusimman lehden teemana on vesihuolto. 

Tutustu lehteen